Toimintakertomus 2015

Kerhon toiminnassa on pyritty toteuttamaan kerhon säännöissä määriteltyjä tavoitteita.

HALLINTO

Kerhon vuosikokous pidettiin 26.2. Hiukkavaarassa. Paikalla oli 31 jäsentä. Kokouksessa valittiin hallituksenjäseniksi uudelleen erovuoroiset Heini Lehisto ja Birgitta Niemi, sekä uutena Marika Tuomela.Toiminnantarkastajiksi valittiin edelleen Paavo Leiviskäja Timo Nevapuu, varalla Janne Ylitalo. Muihin rooleihin ei tullut muutoksia.

Toimintavuoden aikana hallitus on kokoontunutkahdesti, lisäksi on käyty paljon keskusteluja mm.sähköpostin välityksellä, puhelimitse ja eri tapahtumienyhteydessä.

HAUKKUKOKEET

Olli Korhosen muistohaukut järjestettiin kaksipäiväisinä 29.30.8. Taivalkosken Maijanlammella. Kilpailuun osallistui yhteensä 17 eri koiraa, lauantaina 5 AVO- ja 11 VOIluokassa, sunnuntaina 3 AVO- ja 10 VOI-luokassa. Kahtena päivänä haukuttiin yhteensä kolme 1-tulosta, tulostaso oli kohtalainen. Voittajaksi kruunattiin kahden päivän yhteistuloksella Marja Kontaksen ja Paavo Leiviskän omistama spn Pikkulehon Kiira hyvillä 56+83p tuloksilla. Pääpalkintona oli 400€ arvoinen lahjakortti SOS-asuun.

Iltapäiväkokeita pidettiin kahdet, perjantaina 21.8. ja 4.9., molemmissa keskuspaikkana oli Kiimingin ABC. Ensimmäisessä kokeessa mukana oli 6 koiraa, 4 AVO- ja 2 VOI-luokassa. Tulostaso oli kohtalainen, 2 x AVO2, 2 x AVO3, 2 x VOI0. Toisessa kokeessa kilpaili 2 AVO- ja 2 VOI-luokan koiraa, tuloksina AVO0, AVO2, VOI0 & VOI1.

Pohjanpystykorvien SM-haukut järjestettiin 7.-8.11. ja keskuspaikkana oli Jäälihalli. Kisoihin osallistui tuoreen valintasäännön mukaisesti 12 koiraa sekä edellisen vuoden mestari. Tulostaso jäi melko heikoksi, kahden päivän aikana haukuttiin vain yksi VOI1-tulos.

Kerhon koiria oli jälleen mukana arvo-otteluissa. Suomenpystykorva Pikkulehon Kiira edusti Suomea Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Norjassa ja pääsi myös karsinnoista Haukkuotteluun. Pohjanpystykorvien SM-kisoihin pääsivät Kainuunkairan Tipsu ja Kaikenriistan Noki.

NÄYTTELYTOIMINTA
Vuonna 2015 järjestettiin kaksi match showta pohjanpystykorvien SM-haukkujen tukemiseksi. Ensimmäinen järjestettiin 26.4. Kiimingin Halpa-Hallin parkkipaikalla. Sää suosi tapahtumaamme kerrankin ja osallistujamäärä yllätti mukavasti. Kuudessa eri sarjassa kilpaili 145 koiraa ja lisäksi lasten ja nuorten kilpailuissa osallistujia oli 19.

Toinen mätsäri järjestettiin 30.7. Kaukovainion amk:n pihalla. Ilma oli kesäinen ja kuudessa eri luokassa kisaajia oli yhteensä 116 kpl. Uutuutena kokeiltiin metsästyskoiraluokkaa, johon osallistui 15 koiraa. Tukimätsärit tuottivat SMhaukkuja varten enemmän kuin uskallettiin toivoa ja kaikki tuli hyvinkin tarpeeseen.

Talvella jatkettiin näyttelytreenejä Ruskossa, josta siirryttiin keväämmällä Hiukkavaaraan. Siellä niitä jatkettiin heinäkuulle saakka, jonka jälkeen pidettiin syystauko ja palattiin jälleen joulukuussa Ruskoon. Harjoituksissa kävi jäsenten ja ulkopuolisten omistamia koiria 10-20 per kerta.

KOULUTUS

Naisille suunnattu ammuntakurssi järjestettiin Reposelässä 26.7., kurssille olisi mahtunut useampikin osallistuja.

Linnunhaukkukokeen palkintuomarikurssi pidettiin 2.8. Huttukylän ala-asteella. Osallistujamäärässä tehtiin uusi ennätys, sillä paikalla oli 43 henkilöä, joista peräti 28 uutta tuomarikokelasta. Kurssi oli jäsenille ilmainen ja ensikertalaiset saivat mukaansa myös uusimman sääntökirjan. Kerhon tuomarilistalla on nyt 100 tuomaria, muutamalta puuttuu vielä harjoitteluita.

Järjestettiin Koetoimitsijakurssin kakkososa 5.8. Päivärinteellä, kerholaisia oli mukana kaksi, muualta tulleita yksi.

Vuoden 2015 aikana kaksi kerhon jäsentä osallistui koetoimitsijakurssille ja kaksi jäsentä ylituomarikurssin ykkösosaan, näistä kerho maksoi osallistumismaksun. Jo aiemmin koulutuksen aloittanut Jari Lehtonen toimi syksyllä ensimmäistä kertaa ylituomarina.

KILPAILUT
Ahkerin tuomari -kilpailuun ei tullut yhtään osallistujaa. Vuosikokouksessa palkittiin Kerhon mestari 2014 ppn KainuunkairanTipsu, joka oli myös ainoa osallistuja.

MUITA TAPAHTUMIA
Teetettiin kerhon logosta tarroja lähinnä match show -käyttöön.

OSPK oli esillä Oulun Erämessuilla yhdessä SPJ:n ja Pohjan Karhukoirayhdistyksen kanssa. Kiitettävä määrä kerhon jäseniä talkoili myös Ultracomin ammuntakojulla, jonka tuotot saatiin kerholle.

Kerhon kesätapaaminen järjestettiin la 13.6. Kiimingin Reposelässä. Ohjelmassa oli vapaamuotoista jutustelua, saunomista ja grillausta. Kerho kustansi ruuat osallistujille. Tapahtuma oli avoin kaikille suomen- ja pohjanpystykorvista kiinnostuneille. Paikalla oli 44 henkilöä.

Kerho haki ja tuli valituksi Hau-Hau Championin juhlavuoden yhteistyökumppaniksi vuodelle 2015. Hau-Hau sponsoroi tuotepalkintoja vastineeksi näkyvyydestä kerhon tapahtumissa ja saatiin paria uutuustuotetta myös jäsenten koirien testattavaksi.

JÄSENISTÖ
Kerhon jäsenmäärä nousi edellisvuodesta 27 jäsenellä, vuoden lopussa jäseniä oli 219.

Toimintakertomus 2014

Kerhon toiminnassa on pyritty toteuttamaan kerhon säännöissä määriteltyjä tavoitteita.

HALLINTO 

Kerhon vuosikokous pidettiin 26.2. Huttukylän Nuorisoseuran talolla. Paikalla oli reilut 30 jäsentä. Kokouksessa valittiin hallituksen jäseniksi Heikki Niemelin, Tommi Haapalahti ja Kari Järvinen. Toiminnantarkastajiksi valittiin Timo Nevapuu ja Paavo Leiviskä sekä varalle Janne Ylitalo.

Toimintavuoden aikana hallitus on kokoontunut yhden kerran, lisäksi on käyty paljon keskusteluja mm. sähköpostin välityksellä ja puhelimitse.

HAUKKUKOKEET

Olli Korhosen muistohaukut järjestettiin kaksipäiväisinä 23.-24.8. Oulun Hiukkavaarassa. Kilpailuun osallistui yhteensä 23 eri koiraa, lauantaina 7 AVO- ja 11 VOI-luokassa, sunnuntaina 6 AVO- ja 10 VOI-luokassa. Kahtena päivänä haukuttiin yhteensä viisi 1-tulosta, muuten tulostaso oli kohtalainen. Voittajaksi kruunattiin kahden päivän yhteistuloksella Kari Järvisen omistama spu Retki-Rekun Piki hienoilla 81+91p tuloksilla. Pääpalkintona oli 600€ arvoinen lahjakortti SOS-asuun.

Iltapäiväkoe pidettiin perjantaina 29.8. ja keskuspaikkana oli Kiimingin ABC. Mukana oli 10 koiraa, 5 AVO- ja 5 VOI-luokassa. Tulostaso jäi heikoksi, vain kaksi koiraa haukkui palkintosijaan oikeuttavan tuloksen, VOI3 ja AVO1.

Kerhon koiria oli jälleen mukana arvo-otteluissa. Suomenpystykorva Pikkulehon Kiira sijoittui Pohjoismaiden mestaruuskisoissa hopealle, myös spu Kunto oli Suomea edustamassa. Kiira haukkui lisäksi SM-haukuissa pronssia. Pohjanpystykorvien SM-kisoissa taas Kainuunkairan Tipsu haukkui hopeaa.

Aiemmin ideoituja avo-koe-iltamia ei järjestetty, koska kiinnostuneita ei ollut riittävästi.

NÄYTTELYTOIMINTA

Match Show järjestettiin su 4.5. Kiimingin Halpa-Hallin parkkipaikalla. Ilma oli kolea ja välillä satoi rakeitakin, mutta osallistujia kuitenkin riitti mukavasti. Kuudessa eri sarjassa kilpaili 90 koiraa ja lisäksi lasten ja nuorten kilpailuissa osallistujia oli 17.

Talvella jatkettiin näyttelytreenejä Kaukovainiolla, josta siirryttiin keväämmällä Hiukkavaaraan. Siellä niitä jatkettiin heinäkuulle saakka, jonka jälkeen pidettiin syystauko ja palattiin treenien pariin marraskuussa Ruskoon. Harjoituksissa kävi sekä jäsenten että muiden omistamia koiria keskimäärin n. 10-15 koiraa/kerta, ennätys taisi olla 27 koiraa.

Loppuvuonna heräsi kiinnostusta näyttelytreenien pitoon muillakin lähipaikkakunnilla ja kahdet treenit saatiinkin jo pidettyä lyhyellä varoitusajalla, Kempeleessä ja Kiimingissä.

KOULUTUS

Järjestettiin Koetoimitsijakurssin kakkososa Huttukylän nuorisoseuralla 23.4., osallistujia oli 6 , joista kolme kerholaisia.

Linnunhaukkukokeen palkintuomarikurssi pidettiin 3.8. Huttukylän ala-asteella. Mukana oli 24 kurssilaista, joista osa oli kertaamassa sääntöjä. Kurssi oli jäsenille ilmainen ja ensikertalaiset saivat mukaansa myös uusimman sääntökirjan. Tällä hetkellä kerhon tuomarilistalla on 77 tuomaria, muutamalta puuttuu vielä harjoitteluita.

Kesä-heinäkuussa pidettiin Martinniemessä kaksi viiden kerran arkitottelevaisuuskurssia, joissa kouluttajana oli edellisvuoden tapaan Emma Pirilä. Kursseille osallistui 12 kerholaista koirineen ja kerho avusti kurssimaksusta viidellä eurolla/koira.

Sanginjoen nuorisoseuralla järjestettiin 17.8. koirien ensiapukurssi, joka oli jäsenille ilmainen. Osallistujia oli noin 25 kpl.

Kolme kerhon jäsentä osallistui koetoimitsijakurssille ja kaksi jäsentä ylituomarikurssin ykkösosaan, näistä kerho maksoi osallistumismaksun.

KILPAILUT

Vuosikokouksessa palkittiin ensimmäinen Ahkerin tuomari ja metsopuukon sai ainoa osallistuja Heini Lehisto viidellä AVO-koe-tuomaroinnilla.

Vuosikokouksessa palkittiin myös Kerhon mestaruuden 2013 tiukassa kisassa voittanut ppu Ruskorannan Elvis.

Kerhon logon uudistamiseksi vuonna 2013 perustetun logokilpailun viisi parasta oli vuosikokouksessa äänestettävänä ja Virpi Lapinlammen suunnittelema logo tuli valituksi tasaväkisellä äänestyksellä. Hallituksen pyynnöstä tekijä muokkasi logoa vielä vähän.

MUITA TAPAHTUMIA

Pyydettiin tarjouksia kerhon logosta tehtäville tarroille, mutta päädyttiin teetättämään hihamerkkejä. Lisäksi pyydettiin tarjoukset kerholiiveistä ja kesän aikana tilattiinkin halukkaille jäsenille OSPK:n nimellä varustetut liivit.

Kerhon kesätapaaminen järjestettiin toista kertaa peräkkäin Ylikiimingin Horsman majalla la 14.6. Ohjelmassa oli vapaamuotoista jutustelua, saunomista ja grillausta. Kerho kustansi ruuat osallistujille. Tapahtuma oli avoin kaikille suomen- ja pohjanpystykorvista kiinnostuneille. Paikalla oli n. 30 henkilöä.

Kerho haki ja tuli valituksi Hau-Hau Championin juhlavuoden yhteistyökumppaniksi vuodelle 2015. Hau-Hau sponsoroi siis mm. tuotepalkintoja vastineeksi näkyvyydestä kerhon tapahtumissa.

JÄSENISTÖ

Kerhon jäsenmäärän nousu jatkui kiivaana, vuoden lopussa jäseniä oli 192, nousua viimevuodesta oli 51 jäsentä.


Toimintakertomus 2013

HALLINTO

Kerhon vuosikokous pidettiin 27.2. Huttukylän Nuorisoseuran talolla. Paikalla oli 18 jäsentä. Kokouksessa valittiin Heikki Niemelin kerhon hallitukseen Jari Lehtosen tilalle, hänestä tuli myös kerhon varapuheenjohtaja

Toimintavuoden aikana hallitus on kokoontunut 4 kertaa, lisäksi on käyty keskusteluja sähköpostin välityksellä ja puhelimitse.

2.4. avattiin vuosikokouksen päätöksen mukaisesti kerholla uudet nettisivut osoitteessa www. oulunseudunpystykorvakerho.fi, jonka yhteyteen avattiin keskustelusivut hiukan myöhemmin. Nettisivuilla on kävijöitä keskimäärin 30-50kpl/päivä. Yhteensä kävijöitä on ollut 2.4-31.12. 8650kpl yksittäistä käyntiä ja sivulatauksia 22500 kpl. Haukkukokeiden live-seuranta oli todella suosittua, suurin kävijämäärä tuli piirinmestaruuskokeiden aikaan 22.9. jolloin sivuilla oli yksittäisiä käyntejä 436 ja sivulatauksia 1717kpl. Keskustelu sivuilla on tällä hetkellä 16 käyttäjää, suosituinta viestiketjua on luettu vajaa 300 kertaa

HAUKKUKOKEET

Olli Korhosen muistohaukut järjestettiin yksipäiväisenä 24.8 Oulun Hiukkavaarassa. Kilpailuun osallistui yhteensä 20 koiraa (16 VOI-luokassa ja 4 AVO-luokassa). Alueen hyvistä lintukannoista huolimatta kokeessa haukuttiin vain kaksi VOI1 tulosta. Voittajaksi kruunattiin Paavo Jokelaisen omistama spu Kunto kovalla tuloksella 91p. Pääpalkintona oli 600€ arvoinen lahjakortti SOS-asusteeseen.

Piirinmestaruushaukut pidettiin kaksipäiväisenä Kiimingin Reposelässä 21.-22.9. Kilpailuun otti osaa 17 koiraa eri puolilta kennelpiiriä. Sateisesta säästä johtuen tulostaso jäi vaatimattomaksi, koko viikonlopun aikana tuli vain 4kpl VOI1 tulosta. Piirinmestariksi haukkui Jouko Päkkilän omistama spu Nappe. Muut lohkon valintoihin valitut koirat olivat Pikkulehon Kiira ja Suotaipaleen Miro.

 Kerhon koiria oli mukana arvo-otteluissa runsaasti. Suomenpystykorvien lohkon valinnoissa 2koiraa ja haukkuottelussa periaatteessa myös kaksi koiraa kun Kunton omistaja Paavo Jokelainen liittyi kerhon jäseneksi loppu syksystä. Pohjanpystykorvien SM-kokeisiin pääsi 3 kerhon koiraa.

NÄYTTELYTOIMINTA

Match Show järjestettiin helatorstaina Linnanmaan Prisman parkkipaikalla. Vaikka ilma oli sateinen ja vilpoinen, osallistujia kuitenkin riitti mukavasti, yhteensä 105 koiraa kuudessa eri sarjassa ja lisäksi 22 nuorta tai lapsikilpailijaa! "Mätsärit" olivat toisen kerran peräkkäin kerhon tuottoisin tapahtuma.

Keväällä ja Kesällä pidettiin keskiviikkoisin näyttelytreenejä Hiukkavaarassa, sekä loppu syksystä ja talvella Kaukovainiolla. Harjoituksissa kävi keskimäärin 5-10 koiraa/kerta, sekä jäsenten että muiden omistamia.

KOULUTUS

3.8. Pidettiin linnunhaukkukokeen palkintuomarikurssit Huttukylän ala-asteella. Mukana oli jopa 19 ensikertalaista ja 21 kertaamassa sääntöjä. Kurssi oli jäsenille ilmainen ja ensikertalaiset saivat mukaansa myös uusimman sääntökirjan. Tällä hetkellä kerhon tuomarilistalla on 62 tuomaria, tosin osalla puuttuu vielä harjoitteluita.

27.5. kerho järjesti yhdessä Kiimingin-Ylikiimingin riistanhoitoyhdistyksen kanssa pienpetojen pyyntiin soveltuvien loukkujen tekokurssin. RHY kustansi hetitappavat raudat jokaiselle ja Kiimingin erämiehet antoivat tilat käyttöön veloituksetta. Kerho vastasi kaikista muista kustannuksista, paitsi puutavaraa saatiin lahjoituksena jonkin verran. Kurssille osallistui 19 innokasta pienpetojen pyytäjää. 

Keväällä pidettiin 5 kerran arkitottelevaisuuskurssi Martinniemessä. Mukana oli viisi jäsenten omistuksessa olevaa koiraa, joita kerho avusti viidellä eurolla/koira.

KILPAILUT

Perustettiin ahkerin tuomari -kilpailu, jossa palkitaan kauden aikana eniten pitkässä AVO-kokeessa toiminut tuomari. Kilpailun pystyy ottamaan osaa mikäli on tuomaroinut vähintään viisi koiraa pitkässä AVO-kokeessa

Kerhon mestaruuden 2012 voitti Pikkulehon Kiira, joka voitti myös valtakunnallisen Haukkuottelun 2013  

Kerhon logon uudistamiseksi perustettiin logokilpailu. Kilpailuun tuli 24 ehdotusta, joista hallitus valitsi 5 yleisen kokouksen päätettäväksi.

TAPAHTUMIA

Kerhon jäsenet kokoontuivat Ylikiimingin Horsman majalle 27.7. Ohjelmassa oli vapaamuotoista jutustelua muun muassa koetoiminnasta, arvanmyyntiä ja grillausta. Tapahtuma oli avoin myös muille suomen- ja pohjanpystykorvista kiinnostuneille. Paikalla oli 22 kerholaista.

9.8. Konekarhu Pena saapui kerhon koirien haukuttavaksi Huttukylän jalkapallokentälle. 11 kerhon jäsenten omistuksessa olevaa koiraa sai mahdollisuuden näyttää taitonsa karhun käsittelyssä puoleen hintaan. Paikalle kertyi myös mukavasti yleisöä seuraamaan koirien työskentelyä.

JÄSENISTÖ

Kerhon jäsenmäärän nousu jatkui kiivaana, vuoden lopussa jäseniä oli 141, nousua viimevuodesta oli 52 jäsentä.